Nega stopal in nohtov na nogah – pedikura

Stopala so del telesa, ki mu nalagamo največje napore, saj med opravili, ki jih stoje opravljamo iz dneva v dan, nosijo celotno težo našega telesa. Dolge ure so izpostavljena pritiskom čevljev, vročini in mrazu. Vse to pa stopala utrudi in poškoduje, zato jih lahko ohranjamo zdrave le z skrbno, predvsem pa redno nego stopal.

Nega stopal

Redna nega stopal lahko prepreči marsikatero bolezen ali nepravilnost na vaših stopalih. Če bomo naša stopala zanemarjali, nas bodo kmalu začele pestiti različne težave. Koža na petah in blazinicah prstov utegne postati suha, zadebeljena ali hrapava. Neprimerna obutev pa je pogosto vzrok za otiščance, kurja očesa in vraščene nohte, na naših stopalih in nohtih pa se lahko pojavijo tudi glivice.

 

Nega stopal je ravno tako pomembna kot nega obraza ali nega rok. Če nas bolijo stopala, nas boli vse. Zato nikar ne odlašajte in privoščite svojim stopalom nego, ki so jo zaslužijo.

 

Klasična pedikura za lepa, urejena in zdrava stopala

Klasična pedikura je kozmetični postopek, s katerim poskrbimo za lepa, urejena in zdrava stopala, vaš korak pa bo po njej lažji in neboleč. Klasična pedikura se najprej posveti negi stopal – z namakanjem nog v negovalni kopeli kožo in nohte pripravimo na kasnejšo obdelavo. Za zdrava stopala in dobro počutje poskrbi tudi masaža stopal in nanos hranljive negovalne kreme po končani pedikuri.

 

Nega stopal oz. klasična pedikura se v našem salonu izvaja strojno, kar prinaša kar nekaj prednosti pred ročno obdelavo nog, saj je postopek enostaven, hkrati pa natančen, hiter in temeljit. Na ta način obdelamo trdo kožo na peti, ki jo porežemo ali samo pobrusimo.

Klasična pedikura

Ker so vlažna stopala pravi raj za nastanek mikroorganizmov oziroma glivic, je nujno, da jih pred urejanjem nohtov dobro osušimo. Nega nohtov na nogah vključuje krajšanje in oblikovanje nohtov ter odstranitev obnohtne kožice. S poliranjem nohta dosežemo bolj gladek, matiran, če je treba tudi stanjšan noht. Poliranje pa poskrbi za razpoke ali neestetska mesta na nohtih. Na koncu vam nohte po želji tudi nalakiramo. Na izbiro je paleta najrazličnejših odtenkov barvnih lakov, lahko pa vam naredimo tudi francosko manikuro.

 

Nega stopal in nohtov oz. pedikura je primerna za vse – tako ženske kot moške. Za bolj razkošno nego stopal pa vam je v našem salonu na voljo tudi Zen Spa pedikura.

 

Obiščite nas – vaša stopala vam bodo hvaležna.