Nega obraza in ličenje

Nege obraza za sproščen in zdrav videz

Posebna nega za okrog oči

 

Koža okoli oči je izredno občutljiva, zato potrebuje posebno nego. Tretma je sestavljen iz rastlinskih izvlečkov. Odstranjuje in preprečuje temne kolobarje in otekline, vlaži kožo, gladi in napenja. Utrujeni, neprespani koži vrača sijaj in mladosten videz. Tretma je namenjen izrecno predelu kože okoli oči. Program je učinkovit tudi pri odstranjevanju podočnjakov.

Poglejte si tudi strani nega telesa in nega obraza cenik.

 


Nega obraza tudi doma
Ličenje in nega obraza
Večina ljudi svojo kožo jemlje za samoumevno, kar je narobe, saj ima koža več osnovnih potreb. Najprej mora bit koža čim bolj čista. Potem jo moramo konstantno ščititi pred sončno svetlobo in drugimi okoljskimi vplivi. Koža na obrazu potrebuje še več pozornosti, kot preostali del telesa, saj ima več oljnih žlez, predvsem osrednje čelo, območje oči, nosa in brade. Krajša nega obraza je potrebna ob jutrih ter daljša pred spanjem. Ko imate navade za nego obraza vpeljane, vam bo to dnevno jemalo le od pet do deset minut.


Jutranja nega obraza

 

 • Zjutraj si očistite obraz z mlačno vodo ter kremnim gelom za čiščenje obraza. Izogibajte se mil, ki sperejo vaš naravni vlažilni faktor iz kože, pri čemer pustijo tesen in suh občutek. Ne drgnite obraza z brisačo, da bi jo osušili. Namesto tega kapljice le narahlo popivnajte z brisačo.
 • Nega obraza se nadaljuje s tonikom, ki pomaga odpraviti preostala sredstva za čiščenje make-upa ter kremnega gela. Tonik pomaga ponovno vzpostaviti naravno raven pH kože ter pusti kožo čisto, in pripravljeno za hidriranje.
 • Nato na obraz nanesite vlažilno ali dnevno kremo, ki je specializirana za vaš tip kože. Vlažilna krema pušča koži občutek mehkosti in gladkosti. Pomaga tudi zgladiti fine linije in navlažiti suho kožo. Za zaščito pred soncem lahko nad vlažilno kremo namažete tudi kremo s faktorjem.
 • Šele ko imate vse te korake narejene, lahko nanesete vaš make-up (če ga nosite). Vaša podlaga naj se ujema z barvo vaše kože, da bi bila videti čim bolj naravna.


Večerna nega obraza

 

 • Zvečer se nega obraza začne prav tako kot se je jutranja. Najprej se očisti obraz z mlačno vodo in s kremnim gelom za čiščenje obraza, da bi si očistili obraz (tudi dnevni make-up).
 • Uporabite tonik, da bi odstranili še preostale sledi make-upa. Najlažje je tonik nanesti na bombažno vato.
 • Ko si očistite obraz in je vaš obraz še vedno moker je pametno s pilingom odstraniti mrtve celice kože, ki povzročajo, da je obraz videti otopel. Kopičenje odmrlih celic lahko prispeva k zamašitvi por, kar povzroči akne. Prav tako kopičenje odmrlih celic blokira prehod vsem izdelkom, da bi prodrli v kožo in opravile svojo delo v polni zmogljivosti. Piling obraza bo kožo očistil in ji dal bolj zdrav videz ter povrnil sijaj. S pilingom nežno zmasirajte obraz in dobro sperite. To lahko ponavljate vsak večer ali najmanj 1 – 2 krat na teden.
 • Na koncu zopet uporabite vlažilno ali nočno kremo za obraz, ki je pogojena s tipom kože. Kremo za učvrstitev okoli oči je primerno nanesti čisto na koncu.

 

Še nekaj praktičnih nasvetov

 • Nikoli ne pustite svoj make up čez celo noč na vašem obrazu, saj vam maši pore in preprečuje kožnim celicam naravno lupljene kože, kar lahko povzroči ogrce. Koži pustite dihate čez noč.
 • Najpomembnejša stvar, ki jo lahko naredite za svojo kožo obraza je, da se izogibate soncu ali da vsaj uporabljate dovoljeno količino sončnih krem. Sončna svetloba povzroči, da se koža hitreje stara ter povzroča kožnega raka, ki je najpogostejša oblika maligne bolezni pri ljudeh.

 


 

 

Ličenje za vsako priložnost

 

V našem kozmetičnem salonu vas naličimo za vsako priložnost.


Naše izkušene vizašitke vam naredijo:

 • Nega obraza in ličenjeslavnostni make-up za prložnosti, kot so maturantski ples, ličenje za poroko, novoletno slavje ...

 • večerni make-up, da boste sijali na zabavi ali večerji v dvoje ...

 • dnevni make-up za eleganten izgled v službi, na prireditvi ...