Naravna kozmetika za obraz

Zakaj je naravna nega obraza in telesa najboljša izbira?

Naravna kozmetika za obrazAli ste vedeli, da kar 60% snovi, ki jih nanesemo na kožo, pronica v naš krvni obtok? To na žalost pomeni, da naše telo absorbira tudi številne kemikalije v kozmetičnih produktih (barvila, konzervanse, sredstva za penjenje in hitrejše vpijanje,…), ki so znanstveno dokazano škodljive ali celo rakotvorne. Delovanje nekaterih kemikalij in njihovi vplivi na zdravje pa žal sploh še niso raziskani. Uporabnica konvencionalne kozmetike v povprečju vsak dan v telo vnese več kot 500 različnih kemikalij.
Da bi se izognili tveganju za zdravje, vam priporočamo uporabo naravne kozmetike za nego obraza in telesa. Nekoč je veljalo, da je naravna kozmetika za obraz manj učinkovita od konvencionalne. To danes ne drži več, saj sodobna tehnologija omogoča, da proizvajalci izdelajo izredno učinkovito, a hkrati popolnoma varno naravno kozmetiko. V kolikor niste alergični na katero izmed naravnih sestavin v njej, jo lahko brez slabe vesti vsakodnevno uporabljate.


Naravna kozmetika za obraz Ilcsi

V našem kozmetičnem salonu smo se med številnimi ponujenimi znamkami naravne kozmetike odločili za naravno kozmetiko madžarskega proizvajalca Ilcsi, ki jo uporabljamo pri negi kože vašega obraza. Odlikuje jo nemški certifikat BDIH, ki zagotavlja kontrolirano pridelavo sestavin, omejuje uporabo konzervansov (ti morajo biti identični naravnim) ter prepoveduje testiranje na živalih. Menimo, da je testiranje na živalih neetično in v primeru naravne kozmetike tudi nepotrebno. V njej se namreč nahajajo samo blaga naravna olja, zdravilni minerali in vitamini in različni visokokakovostni naravni izvlečki. Te sestavine se že od nekdaj uporabljajo v domačih lepotnih ritualih in so preizkušeno učinkovite. Vaša koža bo po uporabi naravne kozmetike za obraz sijoča, nahranjena in navlažena. Gube na obrazu bodo bistveno manj izrazite, tudi »zategovanje« obraza, ki je posledica suhe kože, bo stvar preteklosti. Naravna kozmetika za obraz Ilcsi nudi širok spekter produktov za vse tipe kože, zato smo prepričani, da bomo našli primernega tudi za nego kože vašega obraza.