Masaže

Masaža - Splošno

Naglica sodobnega življenja, vse več sedenja in povečana umska dejavnost povzročajo celotnemu telesu velik stres. Masaža telesa vključuje tekoče povezane nize pomirjevalnih in spodbujevalnih gibov, ki prinašajo občutek skladja. Z masažo večjih površin lahko učinkoviteje razbremenimo telesne sisteme.

 

Masaža telesaKlasična masažaSprostilna masaža

 

Masažo lahko uporabimo tudi za lajšanje določenih težav in stresa, z njo pa povečujemo tudi raven telesne energije. Masaža vpliva na vse telesne sisteme, izboljšuje njihovo splošno delovanje, pa tudi lajša določene težave. Z masažo vplivamo na krvni obtok, stimuliramo cirkulacijo krvi in s tem dotok hranljivih snovi, vode in kisika k celicam. Uporabljajo se tehnike gnetenja in gladenja. Z masažo vnašamo v kožo tudi različne aktivne substance v obliki krem ali olj, zato pred masažo naredimo piling kože, tako da odstranimo odmrle celice in omogočimo boljšo resorbcijo snovi. Sprostilna masaža sprošča napete mišice in živce, umirja srčni utrip, ter ureja krvni tlak in dihanje.

 

Pogosto se dogaja, da ljudje med masažo zaspijo. Tak spanec je zelo zdrav in masaža učinkuje večkrat še bolje kot v budnem stanju. Več o masažah pa si lahko preberete na linku - masaže telesa.

 

Sprostitvena nega z aromatičnimi olji

Masaža z aromatičnimi olji

Nežne vonjave eteričnega olja, masažni prijemi in prijetno okolje vam sprosti telo in duha. Sprostilna masaža omogoči, da pozabite na vsakdanje skrbi.

 

 

Klasična masaža

Izboljšuje krvni obtok, sprošča mišice, spodbuja prebavo, pospešuje izločanje odpadnih snovi in ustvari dobro počutje.

Masaža telesa 

 

Ročna limfna drenaža

Ročna limfna drenaža

Rahla, črpanju podobna oblika masaže, spodbudi limfni sistem. Tako se pospeši izločanje odpadnih snovi. Izvaja se kot terapija proti celulitu, pri oteklih nogah, pri aknah, po operativnih posegih... Ima zelo sprostilen učinek.

 

 

Učvrstitvena terapija za prsi

Posebni izdelki namenjeni negi za prsi, kožo napnejo, ji povrnejo prožnost in čvrstost. Specifični masažni gibi spodbudijo cirkulacijo in poživijo kožo.

 

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal

Tradicionalna kitajska masaža stopal s pritiski na določene točke na stopalih. Vspostavi se pretok energije, pretok krvi. S pritiskanjem na refleksne točke na stopalih sprostimo celo telo in pomagamo zdraviti številne bolezni.

 

Naše stopalo je mikrokozmos, pomanjšana slika celega telesa.

 

 

Posebne masaže

LOMI-LOMI havajska masaža

Havajska masaža Lomi Lomi

Masaža Lomi-Lomi je havajska tradicionalna masaža. Deluje sproščujoče, odpravi napetosti in povrne življenjsko moč in dobro počutje. Ob prijetni havajski glasbi in ambientu stranka pozabi na vsakdanjo napetost. Masaža se izvaja z dlanmi, podlaktmi in komolci. gibi maserja so plesni. Cela masaža je izredno ritmična, kar pripomore k temu, da je stranka polna življenjske energije. Ustvarja se harmonija telesa in duha. Vse to je havajska masaža Lomi-Lomi, ki izraža ljubeče roke, maziljenje. Seže do jedra človeškega telesa. Začuti se notranja moč.

 

Masaža s čokolado

Masaža s čokolado

Nega telesa in obraza s čokolado daje koži izredno mekobo. Naravni proizvod kakava in kakavovega masla, ki mu dodamo še mandljevo olje, kožo nahrani, mehča, vlaži in neguje. Ščiti jo tudi pred staranjem. Pripopročljiva je za ljudi z izjemno suho kožo. Kožo, ki je izpostavljena sončnim žarkom. Čokoladna masaža deluje tudi proti stresno. Izboljša splošno počutje in razpoloženje.

 

Masaža s toplimi zeliščnimi snopi

Masaža s toplimi zeliščnimi snopki

Vzhodno azijska masaža z zelišči vsebuje prilagojene masažne tehnike, ki lahko delujejo poživilno, sprostilno ali prečiščevalno. Najboljši rezultat na koncu pa dobimo z vročimi zeliščnimi snopi. Eterična olja, ki so v zeliščih, se pri visoki temperaturi spročajo kar ugodno deluje na telo in duha. Priporočljiva za vsakega, saj so tako tehnike masaž in izbira zelišč prilagojena vsakemu posamezniku posebej, glede na potrebo in željo.

 


Prepustite se sprostilni masaži in se pustite razvajati!

 

Masaža s toplimi školjkami - Lava shells

Masaža s toplimi školjkami

Masaža s toplimi školjkami je podobna masaži z vročimi kamni. Le da se tu namesto kamnov uporablja enega od štirih ogrevano Striped Tiger Clam školjk, ki prihajajo iz Filipinov. Uporabljajo se različni deli te lepe lupine, ki dopolnjujejo različne udarcev masaže. Gumbek na zadnji lupini se lahko uporablja za odstranjevanje vozlov, medtem ko je gladka površina školjke idelana za uporabo nežnih pritiskov na telo. Za napeta predele napetih ramen, pa se pri masaži uporabljajo ozki robovi školjk.

 

Indijska masaža glave, sprostilna, antistresna

Indijska masaža glave

Sprostilna, antistresna masaža glave je tradicionalna ajurvedska masaža. Masira se s pritiski na točkah po meridianih. S to tehniko se doseže popolna sprostitev telesa. Pritiski na točkah stimulirajo prekrvavitev, sprosti se mišična napetost in odvedejo se toksini iz telesa. Učinek masaže glave je takojšen. Priporočljiva je pri ljudeh, ki so pod stresom, ki imajo bolečine v vratu in ramenskem delu, pri napetosti v očeh, glavobolu, migrenah in nizkemu pritisku. Masaža zajema vrat, rame, zgornji del hrbta, lasišče in obraz. Izvaja se brez olja, le na koncu se ga lahko doda za boljšo stimulacijo mišic. Za dolgoročno sprostitev se svetuje večkratno izvajanje indijske masaže glave.

 

Indijska masaža glave - več