Kaj je klasična pedikura?

 

Klasična pedikura je postopek, s katerim bomo vašim stopalom izboljšali izgled in vam pomagali odpraviti tegobe, ki vas pestijo med hojo, zaradi nepravilnih obremenitev.


Na kratko o postopku klasične pedikure in manikure


Postopek pedikure in manikure je sproščujoč in prijeten. Najprej pričnemo z namakanjem nog v topli kopeli. Sledi pregled stopal. Za tem vam bomo pričeli odstranjevati staro kožo na podplatih. Nadaljevali bomo z nego nohtov ter po želji tudi z lakiranjem. Klasični pedikuri je možno dodati tudi masažo stopal, ki navadno traja okrog 20 minut, po želji tudi več.


Podrobneje o klasični pedikuri in zakaj jo sploh potrebujemo


Klasična pedikuraV današnjem času se nemalokrat zgodi, da smo ljudi ves dan na nogah. Pri tem pa naša stopala zelo trpijo. Stvar se še poslabša, kadar si za celodnevno aktivnost izberemo neprimerno ali še huje – nekvalitetno – obutev.
Klasična pedikura bo bolečine v stopalih odpravila. Zelo pomembno je, da se pedikure lotimo s sterilnim orodjem in tako preprečimo prenašanje okužb. Brisače, ki jih pri delu uporabljamo, so zmeraj sveže, peremo pa jih pri najvišji možni temperaturi.
Pred samim pričetkom pedikure in manikure vas bomo povprašali o vaših željah in predstavah. Tukaj nam lahko zaupate svoje težave in izrazite tudi želje glede nege stopal. Odločite se lahko za masažo stopal in mo

rda kasnejše lakiranje nohtov. Po pogovoru bomo začeli z namakanjem nog v topli vodi, ki smo ji dodali zelišča in kopalno sol. Voda bo pomagal zmehčati vašo kožo in nam tako omogočiti kvalitetno odstranjevanje stare kože in lažje masiranje stopal. Po kopeli se lotimo odstranjevanja stare kože. To lahko počnemo ročno ali s strojem – zmeraj se prilagodimo želji stranke. Za tem se lotimo oblikovanja nohtov. Nohte oblikujemo po želji. Po oblikovanju je možnost za vraščanje nohtov izjemno majhna. Za oblikovanjem nohtov se lahko odločite tudi za masažo stopal, ki bo pripomogla k boljši prekrvavitvi in tako manjšim bolečinam v stopalih. Za tem si lahko zaželite še lakiranja nohtov na nogah.

 

Vas zanima več? Pokličite nas in se pozanimajte o pedikuri in manikuri


pedikura manikuraZa stranke je klasična pedikura čisti užitek, predstavlja pa tudi osnovno, a zelo učinkovito nego stopal. Cenik pedikure si lahko ogledate na naši spletni strani. O ceni pedikure pa nas lahko povprašate tudi v salonu. Manikura in pedikura v našem salonu bo za vas izvrstna izkušnja, ki je ne boste pozabili in jo boste želeli večkrat ponoviti. Klasično pedikuro in manikuro izvajamo v salonu pedikure Nika v Ljubljani. Za več informacij in za naročila nas lahko pokličete na telefonsko številko, ki jo najdete na naši spletni strani. Nudimo pa tudi ročno limfno drenažo in razstrupljanje telesa v našem kozmetičnem salonu v Ljubljani!