Masaža vas bo sprostila, klasična masaža pa odpravila tesnobo

Naglica sodobnega življenja, vse več sedenja in povečana umska dejavnost povzročajo celotnemu telesu velik stres. Zmanjšate ga lahko z masažo, pa naj gre za antistresno masažo, klasično masažo telesa ali sprostitveno nego z različnimi olji za masažo. Sicer pa masaža telesa vključuje tekoče povezane nize pomirjevalnih in spodbujevalnih gibov, ki prinašajo občutek skladja. Z masažo večjih površin lahko učinkoviteje razbremenimo tudi telesne sisteme.

 

Klasična masaža na kožo deluje blagodejno

olje za masažoKlasična masaža je blagodejna za kožo, hkrati pa vpliva tudi na notranje organe. Klasično masažo izvajamo z olji za masažo. Najboljša olja za masažo so rastlinska, z dodanimi eteričnimi olji. Masaža je tako bolj prijetna, saj lahko obenem sprošča in poživlja. Klasična masaža z olji za masažo izredno neguje kožo. Občuti se mehkejši dotik, koža je bolj voljna in lažje sprejema aktivne snovi. S klasično masažo se telo popolnoma sprosti, kar pripomore k temu, da pozabimo na vsakdanji stres. Odpravi depresijo in tesnobo in prav zaradi tega je tovrstna masaža zelo cenjena. Masaža je tudi sicer zelo koristna, saj človeku, ki ga masiramo, daje občutek varnosti, zaradi česar se umsko lahko popolnoma sprosti.

 

Masaža lajša tudi težave in stres

Masažo lahko uporabimo tudi za lajšanje določenih težav in stresa, z njo pa povečujemo tudi raven telesne energije. Masaža vpliva na vse telesne sisteme, izboljšuje njihovo splošno delovanje, pa tudi lajša določene težave. Z antistresno masažo vplivamo na krvni obtok, stimuliramo cirkulacijo krvi in s tem dotok hranljivih snovi, vode in kisika k celicam. Uporabljajo se tehnike gnetenja in gladenja. Z masažo vnašamo v kožo tudi različne aktivne substance v obliki krem ali olj, zato pred masažo naredimo piling kože, tako da odstranimo odmrle celice in omogočimo boljšo resorbcijo snovi. Sprostilna masaža sprošča napete mišice in živce, umirja srčni utrip, ter ureja krvni tlak in dihanje. Zato se pogosto dogaja, da ljudje med masažo zaspijo. Tak spanec je zelo zdrav in masaža učinkuje večkrat še bolje kot v budnem stanju.

 

Masaža za vsakogar

klasična masaža telesaV našem kozmetičnem salonu lahko izbirate med različnimi masažami, in sicer ugodnimi refleksnimi masažami stopal, klasičnimi masažami, ročnimi limfnimi drenažami, sprostitveno nego z aromatičnimi olji (aromaterapija), učvrstitveno terapijo s prsti (anticelulitna masaža), lomi-lomi havajsko masažo, masažami s čokolado, masažami s toplimi zeliščnimi snopi in masažami s toplimi školjkami Lava Shells. Zagotovo boste med pestro ponudbo našli nekaj zase in se prepričali, zakaj je dotik masaže manipulacija s pritiskom površinskih in globljih plasti mišic in vezivnega tkiva v mirovanju ali v gibanju in kako z vibracijami izboljšuje prekrvavitve ter spodbuja sprostitev in dobro počutje.