Finska savna

Finska savna - zaprt prostor iz lesa in pečjo naloženo s kamni.

 

Že od nekdaj je človek poznal učinek savne oz raznih kopeli za potenje. Savno so poznali že Egipčani, Kitajci, antični Grki in Rimljani. Vsi so uporabljali iste elemente: ogenj, segreto kamenje, zrak in vodo.

 

Finska savna je najbolj pogosta oblika savnanja. Namenjena je krepitvi imunskega sistema, s tem pa tudi preprečevanju virusnih in bakterijskih obolenj. Finska savna ugodno vpliva na gibalni sistem in blaži stres.

 

Finska savnaSavna

 

Glavni namen uporabe finske savne je:

 

  • pregretje telesa,
  • znojenje,
  • odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa,
  • vzpodbujanje presnove, - čiščenje kože,
  • krepitev imunskega sistema,
  • izboljšanje spanca in razpoloženja,
  • telesna in duševna sprostitev.

 

Finsko savno je priporočljivo obiskati enkrat ali dvakrat tedensko. Seveda se lahko odločite za kako drugo obliko savne, ki vam bolj ustreza. Nekateri menijo, da tudi vsakodnevno savnanje ni škodljivo, če se pri tem dobro počutimo. Paziti je potrebno le na izsušitev kože.

 

Finsko savno lahko obšče vsakdo, ki nima kakšnih resnejših težav z zdravjem. Savnanje pa se odsvetuje vsem, ki imajo motnje krvnega obtoka (previsok ali prenizek krvni tlak), okvare srca in ožilja, tuberkolozo, epilepsijo, raka, akutne infekcije in vnetja kože, anemijo, trombozo, edeme, kronično vnetje ven, gripo.

 

Temperatura v savni se lahko regulira med 70 in 100 stopinjami Celzija.

 

Priporočljivo je polivanje vode po kamnih, saj s tem dosežemo dodatni val znojenja, izločanje strupov oz. detoksikacijo telesa. Pospeši se prekrvavitev in okrepi imunski sistem.

 

Tako kot ostale storitve, so tudi ure savnanja prilagojene željam strank, saj se zavedamo, da se ob večernih urah vsak najlažje vzame čas.

 

Lahko si privoščite zasebno sprostitev v finski savni, ki je individualna, in se nahaja v ločenem prostoru, kjer so tuši in počivalniki.