Vsakemu posamezniku odgovarjajo različne vrste depilacije

 

Dan danes je gladka koža postala pravzaprav nuja v življenju vsake ženske, na določenih delih telesa pa celo obvezen del osebne higiene. Napačna pa je predstava o tem, da depilacijo poznajo samo ženske, pač pa se za depilacijo odloča vedno več moških. Moški se odločajo predvsem za depilacijo hrbta, vedno več pa je moških, ki depilirajo celotno telo in se tako pogosto odločajo tudi za depilacijo nog in rok ter trebuha.  

 

Depilacija rok

 

Katere vrste depilacije pravzaprav poznamo?

Depilacija se je razvijala že od začetka antičnih kultur. Tako je na primer znano, da so stare Egipčanke namesto britvic za uporabljale ostre školjke. Dan danes ženske posegajo po različnih metodah depilacije, med katerimi se vsaka lahko pohvali s svojimi prednostmi, žal pa ima vsaka tudi nekaj slabosti. Tako lahko danes izbiramo med:

 

  • Britjem: gre za eno izmed najbolj razširjenih načinov depilacije po vsem svetu. Glavna prednost depilacije z britvico je gotovo hitra in neboleča uporaba, ključna slabost pa, da dlake hitro zrastejo nazaj, so še bolj goste, temne in močne, pa tudi ostre. Marsikatera ženska se zaradi tega ne želi več briti, saj to pomeni uporabo britvice pravzaprav vsak dan, saj koža v nasprotnem primeru ni več gladka. Dlake se po britju včasih tudi rade vraščajo.
  • Voskanje: dlačice voskanje sicer odstrani za dlje časa, glavna slabost uporabe voska pa je, da gre za razmeroma boleč postopek. Ker se dlačice z voskom odstranijo s korenino vred, voskanja ni potrebno obnavljati tako pogosto kakor britja, ampak zadostuje, če ga ponovimo na nekaj tednov. Pri tem se moramo zavedati, da se bodo dlake tudi po voskanju v nekaterih primerih vrasle. Za preprečevanje vraščanja dlak je dobro uporabljati piling.
  • Epiliranje: depilacija s puljenjem dlačic je lahko zelo učinkovita in dolgotrajna, zato se zanjo odloča vse več žensk – sploh kadar govorimo o depilaciji nog. Hkrati pa je tovrstna depilacije precej boleča, dokler se nanjo ne navadimo. Tudi pri epiliranju se dlake po epilaciji rade vrastejo, kar lahko povzroči neprijetna vnetja, ki so še posebej nadležna v predelu bikinija.
  • Lasersko odstranjevanje dlak: gre za obliko trajne depilacije, ki je po več tretmajih zelo uspešna. Največja slabost te oblike depilacije je cena takšnega posega – lasersko odstranjevanje dlak namreč še vedno ostaja razmeroma drago.
  • Krema za depilacijo: gre za popolnoma neboleč postopek odstranjevanja dlak, ki pa se ga mnoge ženske in moški ne želijo posluževati, zaradi neprijetnega vonja kreme in srbečega občutka, ki ga krema lahko sproži.
  • IPL svetloba: gre za povsem nov način trajne depilacije, ki zamenjuje lasersko odstranjevanje. Zelo priljubljena je tudi trajna depilacija IPL svetlobe v kombinaciji z radiofrekvenco. Slabost te nove oblike depiliranja je, da je potrebnih od 8 do 12 tretmajev, na prvem posegu pa se odstrani do okoli 40 %, vendar je vredno potrpeti, saj je koža po opravljenih tretmajih gladka, mehka in prijetna na otip.

Različne vrste depilacije v kozmetičnem salonu Nika

 

V kozmetičnem salonu Nika se zavedamo pomembnosti občutka gladke kože, zato svojim strankam ponujamo različne vrste depilacije. Stranke se lahko odločajo tako za depilacijo nog, kot tudi za depilacijo hrbta, depilacijo rok ter celo depilacijo obraza. Prav tako je pri nas mogoče izbirati med različnimi vrstami depilacije.

 

Trajna laserska depilacija nog

 

Kako poteka brazilska depilacija in ali zares tako zelo boli?

Kadar omenimo brazilsko depilacijo se v mnoge naseli strah pred bolečino. Seveda ne gre za popolnoma neboleč postopek, vendar v našem salonu poskrbimo, da je brazilska depilacija kar se da neboleča. Priporočljivo je, da so dlake pred brazilsko depilacijo dolge vsaj 3mm, če bolje pa je, če so dolge tam do 5mm. To pomeni, da dlak vsaj 4 dni pred depilacijo ne brijemo. Omeniti je potrebno tudi, da po depilaciji koža potrebuje dan dali dva, da si opomore. Kožo je po puljenju dlačic potrebno tudi negovati. Ker so dlake po puljenju veliko nežnejše kot pri britju se lažje vrasejo, prav zato je priporočljivo da vsakih nekaj dni izvedemo piling kože, ki bo zmanjšal število vraščenih dlačic. Vsaj prvih 14 dni po brazilski depilaciji bo koža izjemno gladka in mehka, predstavnice ženskega spola pa se po izvedeni depilaciji počutijo izjemno zapeljivo in privlačno.

 

V našem kozmetičnem salonu lahko stranke izbirajo med različnimi vrstami depilacij:

 

 

Poleg depilacij pa ponujamo tudi druge storitve. Sem spadajo nega obraza, ličenje, pomlajevanje kože, nega telesa, depilacija, masaže, aromaterapija, limfna drenaža, manikura, pedikura ter finska savna. Vse storitve, ki jih izvajamo so kakovostne, stranki pa se med storitvijo 100% posvetimo. Vas zanima več o različnih vrstah depilacije? Oglejte se našo spletno stran in se prepričajte o širini ponudbe, ki je v našem salonu na voljo strankam. Na termin se lahko naročite tako po telefonu kot tudi po e-pošti, mi pa se vam bomo poskusili popolnoma prilagoditi.