Depilacija za ženske in moške, s katero boste zelo zadovoljni

Depilirajo se tako ženske kot moški. Moška depilacija že nekaj časa tako pravzaprav ni nobena novost. Moški se za odstranjevanje dlak na telesu odločajo ravno tako kot ženske, le da v primerjavi z nežnejšim spolom nekoliko manj pogosto. Tudi pri moških so razlogi za depilacijo različni – nekateri, športniki denimo, se za to odločajo iz povsem praktičnih razlogov. Spet drugi zaradi higiene in estetike. In tako kot ženske se tudi moški odločajo za različne tehnike odstranjevanja dlak, od britja do voskanja. V našem kozmetičnem salonu ponujamo poleg klasične tudi lasersko depilacijo – trajno depilacijo z ELOS tehnologijo.

 

Depilacija je lahko tudi trajna, zato se jo splača preizkusiti

Na splošno med odstranjevanjem dlak z različnih delov telesa (roke, noge, trebuh, itd.) pri moških oziroma ženskah ni razlik. Razlike so morda v gostoti oziroma jakosti samih dlak, četudi so tudi ženske dostikrat močno poraščene. Tako se, na primer, za depilacijo celih nog odločajo tako ženske kot moški. Po drugi strani je vseeno treba priznati, da se za depilacijo nekaterih delov telesa odločajo le moški. Takšen primer sta, denimo, depilacija prsi in depilacija hrbta. Pri depilaciji prsi in depilaciji hrbta vam bomo zagotovo pomagali tudi v našem salonu: na voljo sta klasična in laserska depilacija, vi pa se morate odločiti, katero boste izbrali.

 

Depilacija hrbta ni nujno boleča

Ko govorimo o laserski depilaciji, moramo omeniti Elos tehnologijo, ki omogoča trajno odstranjevanje dlak z uporabo optične in radiofrekvenčne energije. Trajna depilacija zahteva termalno poškodbo mešička, ki prepreči normalno rast dlake. Radiofrekvenca se osredotoči le na predhodno segreto področje, ki smo ga obdelali z optično energijo. Optična energija tkivo segreje, radiofrekvenčna energija pa uniči tarčo, kar poveča varnost in učinkovitost trajnega odstranjevanja dlak. Kot edini stranski učinek trajnega odstranjevanja dlak se pojavi kratkotrajna rdečica kože, ki pa primerjalno ni večja kot pri depilaciji. Da bi dlake trajno odstranili, je potrebnih pet do šest tretmajev. Faze rasti dlak se na različnih delih telesa razlikuje, zato so tudi razmaki med enim in drugim tretmajem trajnega odstranjevanja dlak različni. Trajno odstranjevanje dlak na obrazu se tretira v razmaku 4 do 6 tednov na obrazu, 6 do 12 tednov rame in hrbet ter 10 do 16 tednov noge. Varen in neboleč učinek pri trajnem odstranjevanju dlak omogoča aktivno hlajenje kožne površine. Povedano še nekoliko drugače: depilacija s takšno vrsto tehnologije ni boleča, zato ne oklevajte več in se za depilacijo celih nog ali drugih delov telesa naročite še danes. 

 

depilacija celih nogdepilacija