Čiščenje organizma - razstrupljanje organizma

Čiščenje organizma oziroma razstrupljanje organizma se naravno odvija skozi potenje.

 

 

Čiščenje organizma - razstrupljanje organizma Potenje kot prastar način za čiščenje organizma

Čiščenje telesaRazstrupljanje organizma in ostale pozitivne učinke savne so ljudje poznali vse od prvih civilizacij dalje. Detoksikacija organizma ali detoksikacija telesa je bila povezana z uporabo štirih elementov, ognja, vode, zraka in kamenja. To je nazorno pri uporabi finske savne. Predstavljajte si uporabo savne kot temeljito čiščenje telesa. Čiščenje organizma, ki ga pospešujeta pregrevanje in potenje telesa, predstavlja najboljši način za razstrupljanje telesa. V detoksikacijski program pa je lahko vključena tudi masažaolja za masažo, sproščujoča naravna zelišča in primerna tehnika še bolj spodbudita odplavljanje škodljivih snovi iz telesa.

 

Čiščenje organizma - razstrupljanje organizma Razstrupljanje telesa s pomočjo savne

Razstrupljanje telesa ali takoimenovana detoksikacija telesa je zlahka dosegljiva v raznih savnah in kopelih za potenje. Razstrupljanje organizma pa pomeni odstranjevanje škodljivih snovi iz organizma. Te vrste čiščenje telesa prinaša tudi krepitev imunskega sistema, vzpodbujanje presnove in bolj navzven vidne učinke čiste kože.

 

Čiščenje organizma - razstrupljanje organizma Čiščenje organizma v atmosferi savnanja po finsko

Čiščenje organizma kot ga omogoča najpogosteje obiskana finska savna, se dogaja v lesenem prostoru, kjer se peč z vročim kamenjem poliva z vodo, da se zrak še močneje segreje in omogoči močnejše potenje in kvalitetnejšo detoksikacijo organizma. Razstrupljanje organizma poteka na 70-100 stopinjah Celzija, zaradi česar je hitrejše, pospeši pa se tudi prekrvavitev in okrepi imunski sistem. Razstrupljanje telesa je preimerno za ljudi, ki nimajo resnih zdravstvenih težav.

Čiščenje organizma v finski savni

Potenje in z njim čiščenje organizma je primerno izvajati enkrat do dvakrat tedensko. V kozmetičnem salonu Nika vas čaka finska savna, kjer si lahko privoščite svoje notranje čiščenje telesa. Nudimo pa tudi različne masaže, npr. masaža z zeliščnimi snopki ali pa ročna limfna drenaža, in druge.

 

Čiščenje organizma - razstrupljanje organizma Razstrupljanje organizma in pozitivni učinki na zdravje

Razstrupljanje organizma ali čiščenje organizma prinaša našemu zdravju boljšo odpornost imunskega sistema, izboljšanje spanca in ob telesni tudi duševno sprostitev. Te vrste čiščenje telesa je na voljo v vseh letnih časih. Sploh pozimi, ko je naše delovanje upočasnjeno zaradi mraza, nam savna omogoča pravo čiščenje telesa. Kot že fraza detoksikacija organizma pove, se naše telo z njo znebi odvečnih toksinov, ki jih vnesemo z nepravilno prehrano, stresom in z življenjem v onesnaženem okolju. Detoksikacija telesa pozna veliko načinov, a v kozmetičnem salonu Nika vas vabimo na obisk finske savne, ki je po želji lahko tudi zasebnem vzdušju.

 

Čiščenje organizma - razstrupljanje organizma Čiščenje organizma kot najpomembnejše opravilo

Čiščenje organizma je ravno tako pomembno, če ne bolj, kot čiščenje telesa navzven. Tako kot je potrebno zunanje čiščenje telesa z mili in vodo, je potrebna tudi detoksikacija telesa navznoter, torej detoksikacija organizma. Privoščite si sproščujoče čiščenje organizma. Ne pozabite na razstrupljanje organizma, poskrbite zase!

 

Nega telesa - več: