Antistresna klasična masaža telesa blagodejno vpliva na zdravje in počutje

Antistresna masaža za sprostitev in umiritev tako telesa kot duha

 

Antistresna klasična masaža telesa je eden najboljših načinov, da dosežete sproščujoč občutek po celotnem telesu in se zares umirite. Antistresna masaža se še posebej priporoča kadar se znajdete v depresivnih stanjih, imate težave z nespečnostjo ali pa ste pod hudim stresom. 
Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Še zlasti na Vzhodu je razširjeno prepričanje, da redno izvajanje masaže koristi vsem ljudem, ne glede na njihovo starost. Na Zahodu so koristi masaže že od nekdaj priznavali na področju športa, kasneje pa so se je začeli posluževati tudi drugi. Osrednji del masaže je dotik, ki predstavlja sistematično glajenje, gnetenje in tolčenje posameznih mišičnih sklopov ali celega telesa. Dobra masaža pa ne prodre samo v kožo, ampak celo globlje - v mišice in kosti. Masaža blaži psihični, fizični in emocionalni stres ter sprosti mišično napetost celega telesa.

 

azijska masaža z zeliščnimi snopki

 

Klasična masaža telesa – uporaba olja za masažo ugodno vpliva na telo

 

Antistresna klasična masaža telesa zajema masažo hrbta, spodnjih okončin in podplatov, zgornjih okončin in dlani ter prsnega koša. Masažni prijemi so dokaj močni, vendar popolnoma neboleči in sproščujoči. Takšna masaža zajema celotno telo, seveda pa se lahko odločimo tudi za delno klasično masažo. Najpogosteje se ljudje odločajo za delno masažo hrbta in tudi ramen.

Klasična masaža telesa se izvaja z uporabo masažnega olja - najboljše je rastlinsko olje za masažo z dodanimi eteričnimi olji, ki se s posebnimi tehnikami vtira v kožo in telo. Tako ugodno vpliva na kožo, podkožje, podkožno maščobno tkivo, skeletne mišice, sklepe in obsklepne mišice. Antistresna masaža je tako bolj prijetna, saj lahko obenem sprošča in poživlja.

Antistresna klasična masaža telesa z olji izredno neguje kožo. Občuti se mehkejši dotik, koža je bolj voljna in lažje sprejema aktivne snovi. Kakšno eterično olje za masažo bomo izbrali, je odvisno od vrste težav, ki nastopajo pri posameznikih.

 

Azijska masaža z zeliščnimi šopki

 

Naravna zelišča oziroma njihove esence so tiste, iz katerih so pripravljena naravna olja. Antistresna azijska masaža z zeliščnimi snopki v kozmetičnem salonu Nika je prilagojena posamezniku/ci. Na podlagi tega se izberejo vonji, ki so osebi všeč, nato pa pripravimo mešanico, ki vsebuje prava naravna zelišča, da nastanejo ustrezna naravna olja. Masaža, zdravilne rastline, začimbe in druge sestavine so tu zato, da očistijo mikrobe iz vašega telesa, gre torej za razstrupljanje organizma, obenem pa vas čustveno prebudijo.

 

klasična masaža telesa